2017. január 31., kedd

Chanel Les 4 Ombres négyes szemhéjpúder paletta - Tissé Mademosielle 214


Lassan megismeritek nagymértékű rajongásomat a Chanel márka iránt, ezért gondoltam, hogy hozok Nektek néhány közeli képet és néhány gondolatot a 2016-os kedvenceim egyikéről, mégpedig egy Chanel négyes szemhéjpúder palettáról. 

Manapság inkább divatosak a legalább 8-10 színt tartalmazó paletták, de ez a mindennapokban sokszor zavaró lehet, mert túl sok opció áll rendelkezésre és a színek felét ki sem használjuk. Az utaztatásról nem is beszélve. Mennyivel egyszerűbb egy ilyet bedobni a neszeszerbe nem igaz? :) 

A francia márka kínálatában számtalan színben megtalálható négyes paletta egy különlegesebb formulával rendelkezik, ami a "baked" névre hallgat. Nagy előnye a vizes alkalmazás lehetősége, így még inkább intenzívebb (nem mellesleg tartósabb) eredményt tudunk elérni. Ebben a palettában a színek selyemfényűek, de léteznek csillámos és matt színek is másik kombinációkban. 

Ez a natúr paletta tökéletes  színösszeállítás a hétköznapokra, de egy esti sminkhez is bátran használhatjuk a sötétebb színeket alkalmazva vagy akár a nappali sminkünket felturbózva.

Mint általában minden négyes palettánál, itt is minden színnek megvan a bizonyos alap funkciója. Tehát van egy alap szín, amit az egész szemhéjra érdemes felvinni, egy árnyékoló, amit a mélyítő vonalba illetve a külső "V"-be viszünk fel. Szempilláinkat a legsötétebb színt a tövekbe felvíve emelhetjük ki, a legvilágosabb szín pedig a kiemelésre (highlightra) használható a belső szemzugban illetve a szemöldök alatt. Ezzel az alkalmazási móddal érhetjük el azt a bizonyos klasszikus "négyes paletta szemet", de természetesen számtalan egyéb kombináció is bevethető, amihez csak kedvünk és kreativitásunk van.

Tipikusan egy olyan alapdarab, amibe ha befektetünk, akkor valószínűleg elérjük az egyes színek alját (hacsak nem vagyunk lelkes gyűjtők), olyan sokoldalúan használható a mindennapi, akár irodai sminkek készítéséhez is. A színek inkább hideg tónúsúak, (bár az egyik inkább melegbe hajlik) így ennek a palettának a színei annak állnak jól leginkább, akinek jellemzően inkább hideg tónusú bőre/szeme/haja van. Bár kivételek mindig vannak. :) 

A csomagolás, ahogy egy Chaneltől nem is várnánk mást, nagyon jó minőségű, pontosak az illesztések, nem zörög, nem kotyog. A fedele pedig egészen ikonikus, a fényes fekete kompakt közepén a dupla 'C' logó teszi fel az i-re a pontot. Nagyon szeretem ezt a fajta letisztultságot, mert pont a maga egyszerűsége teszi  igazán különlegessé és kifinomulttá.

Próbáltátok már a Chanel négyes palettákat? :)

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése