2016. július 14., csütörtök

TOP 5 Drogériás Korrektor


Könnyen elérhető, olcsóbb korrektorok közül hoztam el Nektek az öt kedvencemet, mivel sokan kéritek, hogy beszéljek ilyen termékekről is. A drogériás korrektorok színkínálata igencsak szűkös Magyarországon, és leginkább a világos bőrűeknek kedvez. Az egyes termékekből leginkább 2-3 színt találunk az állványokon, amiből választani lehet. Ha passzol az árnyalat akkor szuper, ha nem, akkor kénytelenek vagyunk a drágábbak közül választani. Alapozókból már határozottan látom a  színskála javulását, reméljük a korrektorokhoz is elérkezik majd ez a javuló tendencia...

Bourjois Radiance Reveal  

Erősen pigmentált, ragyogást adó korrektor, applikátora szivacsos. Inkább a szem körüli területre ajánlják, de nekem bőrhibákra is bevált. Nagyon jól fed, elég éppen csak egy kevés belőle, de nem lesz maszkos a hatása, ami valószínűleg a jó hidratáló hatásásnak köszönhető. Emellett nagyon könnyű eldolgozni. A pigmentáltsága miatt könnyű "túldagolni", érdemes erre figyelni. Aki azonban nem szereti az illatos termékeket annak érdemes kerülni.

Catrice Liquid Camouflage 

Szintén jól fedő korrektor szivacsos applikátorral, ami vízállóságot ígér. Tartósnak tényleg tartós, de a vízállóságat egyelőre nem tudom megerősíteni. :) Szem alá és bőrhibákra is használható. A szem alatti területet viszont érdemes aláhidratálni, mivel az igazán tartós fomulák hajlamosak kicsit szárítani. Erős fedése és tartós formulája miatt nem tartozik a "láthatatlan" korrektorok közé, púderesre szárad. Szintén illatos.

Rimmel Match Perfection

Ez a termék átmenet a kiemelő (highlight) és a normál, fedést adó korrektorok között. Inkább szem alá, és a kiemelendő területek (úgymint orrnyereg, kupidóív) ajánlom. Bőrhibákra használva sem rossz, nem emeli ki őket, viszont ezekre a területekre érdemesebb nagyobb fedésű, tartósabb korrektort használni. Tartóssága nem kiemelkedő, de ezt nem is ígéri. Az applikátora ecsetes. Utóbbiért nem vagyok oda, ugyanis túl kemények a szálak, szem alá kicsit kellemetlen a használata. Viszont maga a termék ár-érték arányban igazán szuper.

L'oreál Lumi Magique

A tipikus highlighter szem alá, a legendás 'YSL Touche Éclat' olcsó, drogériás változtata. Masszív karikákkal rendelkező emberek önmagában valószínűleg nem fogják kedvelni. Akik viszont kiemelő terméket keresnek, ami épp csak halványítja a szem alatti és egyéb területeket, (mint pl. az arccsont), azoknak tökéletes termék. Nem tévesztendő össze a klasszikus fedést adó korrektorokkal, ennek egészen más a szerepe, bőrhibákra nem való, nem eltakarja, hanem kiemeli őket! Az applikátor ecsetes, épp a megfelelő puhasággal. Egyetlen hátránya a benne lévő alkohol (megkérdeztem a L'oréal-t, pontosan 5%), de én nem vettem észre szárító hatást. 

Maybelline Instant Age Rewind

Az egyetlen, ami nálunk sajnos nem kapható, viszont külföldről rendeléssel könnyen beszerezhető. Szuper szem alatti korrektor, ami szépen fed, tartós és emellett még hidratál is. Nem ül bele a szem alatti apró ráncokba és nehéz "túladagolni". Hátránya az egészen különleges szivacsos applikátorában rejlik, nem túl praktikus és elég hamar "koszosnak" tűnik, tisztítani pedig nem lehet. 


Nektek melyik a kedvenc korrektorotok? Próbáltátok már valamelyiket?

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése