2016. július 27., szerda

Szemöldök formázási kedvencek


A beauty világban is mindig vannak trendek és mindig van egy bizonyos termék csoport, amit felkapnak. Hozzánk mindig egy kicsit megkésve ér el az őrület, legutóbb a szemöldök került terítékre. Minden márka kidobta már a saját verzióját a formázó termékek közül, és a bőség zavarában azt sem tudjuk melyiket válasszuk...

A szemöldök szinte az arc egyik legfontosabb eleme, mivel keretezi azt és a kinézete akár az egész arc megjelenését meg tudja határozni. Sokáig észre sem vettem, hogy egy évekkel ezelőtti  rossz szemöldökszedés határozta meg az enyém formáját. 
Ha visszamehetnék az időben, akkor biztosan nem nyúlnék az eredeti formához és először csak a nagyon zavaró szálakat szedném ki, illetve a két szemöldök közötti részt. Küzdöttem a naponta történő ceruzával vagy porral való kitöltéssel, de sosem tetszett igazán a forma, teljesen átrajzolni pedig nyilván nem akartam. 

Aztán néhány hónappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy "visszanövesztem" a szemöldökömet. Először nagyon nehéz volt, hogy ne nyúljak hozzá egyáltalán, de végül megérte az önkontroll és az a kis időszak, amíg bozontosnak nézett ki a szemöldököm. :) Most tartok ott, hogy már jól néz ki a forma, de néhány szálra még várok, hogy megerősödjön.

Catrice Longlasting Brow Definer #040 Brow'dly Presents

Ez egy filc, ami elsőre elég ijesztőnek tűnik. Elsőként a Suqqu szemöldök filcéről hallottam, amire a mai napig nagyon vágyom. De gondoltam mielőtt beruházok abba, nézzük meg egyáltalán tetszik-e ez az egész koncepció. Ezzel a filces megoldással nagyon természetes hatást lehet elérni, mert apró vonalakat rajzolva érhetjük el a végső formát. A csomagolás színe kicsit megtévesztő, mivel nem ennyire sötét a festék színe és nem is ilyen meleg tónusú. Ugyanis a szemöldökökhöz általában hideg színeket használnak inkább, mert a meleg tónusok sokszor természetellenesek. Ezzel a filces módszerrel kicsit türelmesebbnek kell lenni, mert kissé más technikát igényel és hosszabb ideig is tart felépíteni magát  a formát és a színt a sok-sok apró vonalból, mintha csak porral kitöltenénk.  A termék maga szuper, tényleg hosszantartó és igazán természetes hatást tudok vele elérni.

Estée Lauder Brow Now Volumizing Brow Tint #01 Blonde

A másik termék, amit imádok mostanában az az EL színezett szemöldök keféje. A kefe kialakítása és formája, illetve a termék színezett formulája is telitalálat. Nagyon könnyű használni, nem tapasztja össze a szálakat, ellenben már önmagában használva is szépen "feltölti" a szemöldököt színnel és a kisebb lyukakat is szépen kitölti. A filc után használva pedig felkerül arra a bizonyos i-re a pont, tökéletesen formázott szemöldök a végeredmény. Nagyon tartós, nap végéig megmarad a szín és helyén is tartja a szálakat.

Bobbi Brown szemöldökcsipesz

Gondoltátok volna, hogy a BB szemöldökcsipeszt is gyárt? Pedig érdemes tudomást szerezni róla, mert egy igazán remek eszközről beszélhetünk. A terméket 'rubis Switzerland' gyártja, ami egyébként is magas minőséget képvisel. Tökéletesen csiszolt a csipesz éle, eléggé éles és összecsukáskor tökéletesen zár, ezzel megkönnyítve a nem kívánt szemöldök szálak eltávolítását. A termék maga nem olcsó, de ha vigyázunk rá, akkor örök darab marad.


Nálatok mi a helyzet szemöldök fronton? Vannak kedvenc termékeitek?


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése