2016. május 12., csütörtök

Neostrata Sheer Physical Protection SPF 50



Nagyon sokáig húztam halasztottam, hogy írjak erről a fényvédőről, mert nem is igazán érzem azt, hogy kialakult volna bennem róla bármi konkrétum. Majd gondoltam most már írok róla krémmánián, de aztán gondoltam, miért ne írhatnék a blogomon róla? Úgyhogy most összeszedem magam és leírom a tapasztalataimat róla, ha nemis alakult ki róla olyan határozott véleményem.

Van már a blogon egy fényvédő összeállításom, ahol az általam próbált fizikai fényvédőket szedtem össze Nektek. 
Lehet már sokszor elmondtam, de most leírom újra, hogy az arcomra fizikai fényvédőt szeretek használni, mert a kémiai szűrők csípik a szemem körüli bőrt és könnyezek tőlük egész nap, ha ilyet használtam. Kideríteni sajnos nem sikerült pontosan melyik kémiai fényvédőre vagyok érzékeny, hiszen sosem önmagukban használják ezeket, hanem többféle összetevőből alakul ki egy fényvédő  termék védelme, hogy erősíthessék egymás hatását. Tehát maradtam a fizikai fényvédőknél. (Ebből csak két összetvőt ismerünk: cink oxid és titanium dioxid) Ha nem tudod mi a különbség a fizikai és kémiai fényvédők között, kattints IDE.

Utóbbi összetevők hátránya sajnos az, hogy nehéz, fehér réteget hagynak a bőrön. Tehát úgy is szokták nevezni az ezekből készült formulákat, hogy kozmetikai szempontból nem elegánsak. Szerencsére mát sok gyártó kísérletezik azzal, hogy könnyedebb állagokat hozzon létre. Általában a nano technológiát hívják segítségül, ami a részecske méretét változtatja meg, ezáltal könnyedebb lesz a termék állaga. Ezeknek a modern fizikai fényvédőknek egyik csoportja a fluid, kissé olajos állag, ilyen ez a Neostrata termék is.

JELLEMZŐK

forrás: kremmania.hu
Leginkább a Clinique Even Better SPF 45 fényvédő állagára hasonlít, illetve a nemrégiben megjelent Kiehl's Ultra Light Daily Defense Mineral SPF50 fényvédőjére. 
Színezett termékről van szó, aminek van egy minimális színkiegyenlítő képessége. Nekem beleolvad a bőrömbe, de el tudom képzelni, hogy  a nálam fehérebb bőrűeknek sötét lehet. 
Az SPF 50 érték nagyon szimpatikus, illetve a PPD értéke 19.6. Utóbbi az UVA szűrő értéke, aminek az EU szabályozás szerint az SPF érték legalább harmadának kell meglennie. 

TAPASZTALATOK

Kombinált bőrrel rendelkezem, ami évről évre szárazabb, korábban inkább az olajosba hajlott. Emiatt alá szoktam hidratálni a fényvédő alá is, kivéve nyáron a 40 fokban. Ennél a fényvédőnél azt tapasztaltam, hogy ha aláhidratálok, akkor túl sok lesz a bőrömnek, ha pedig nem, akkor nem ad elég hidratálást. Ha egy nagyon könnyed textúrájú krémet teszek alá, akkor jobban működik, viszont ezt is meg kell várni, hogy teljesen beszívódjon, mert a fényvédő csúszkálni fog rajta. De úgy általában is jellemző rá, hogy önmagában is nehezen szívódik be.

Nagyon nem mindegy mivel és hogyan kombinálom, akár utána az alapozó is számít, mert ebből a hidratáló-fényvédő-alapozó kombóból kisülhet ragyogó, már-már zavaróan olajos illetve száraz érzetű/kinézetű bőr is. 
Őszintén szólva nagyon nem "egyszerű" ezzel a fényvédővel, nem olyan sajnos, hogy gondolkodás nélkül felkenem és kész is...

A másik, amit biztosan sokan tapasztaltatak már, akik fizikai fényvédőt használnak, hogy ha a szem köré kenem (a szem körüli bőrt is nagyon fontos védeni, hiszen itt jelennek meg az első ráncok is) akkor nagyon nehéz sminkelni rá, különösen a szempillaspirál a problémás, mert ha pislogás közben eléri a felső szemhéjat, akkor a fényvédő feloldja és nagyon nem szeretem, ha fekete foltos a szemem környéke. Ez a fényvédő tipikusan ezt csinálja sajnos...

Lehet, hogy nincs is tökéletes fizikai fényvédő, hiába keresem?! 

Mindenesetre nyárra szerintem a PC Ultra light SPF 30 fényvédőjét fogom megvenni, mert az még mattít is, télre meg marad a Clinique City block SPF25.


Ti találtatok már olyan fényvédőt, ami minden igényeteknek megfelel?

2 megjegyzés :

Én kicsit későn érő tipus vagyok ami a fényvédőzést illeti - sajnos -, kb 3 éve használok csak minden reggel, pedig 35 leszek idén.
Na mindegy, jobb későn mint soha :)
Nekem birja a szemem a kémiait, általában azt használok, csak nyaraláskor, túrázáskor kenek fizikait, a kémiai napon történő bomlása miatt. :)
Amúgy a koreaiak jöttek be a legjobban, pedig van itthon sokféle és ki szeretnék próbálni egy két japánt is. :)

Kár érte, szerintem én sem kísérletezgetek, maradok a Paula's Choice Ultra Light fényvédőjénél, azt legalább szeretem és abszolút bevált :)

Megjegyzés küldése