2016. május 5., csütörtök

essence keep it perfect! make-up fixing spray


Elég régóta próbálgatok termékeket, kialakult egy ízlésem, ami persze folyamtosan változik. Ha az ember sok terméket próbál, akkor növekszik az igénye is, így sokszor az olcsóbb kategória már nem elégíti ki annyira, mint egy jól formulázott magasabb árfekvésben levő termék. Ettől függetlenül mindig keresek olcsóbb, ugyanolyan jól működő alternatívákat. Azt hiszem ez a mániám. :) 

Az essence termékek nem igazán váltak be és erre bizony akkor döbbentem rá, amikor egy olvasóm megírta kommentben a véleményét erről. Akkor esett le, hogy számtalan terméket próbáltam már tőlük, de egyik sem fogott meg annyira, hogy huzamosabb ideig használjam...
Az Incipedia-n láttam egy termékösszehasonlítást a Mac Fix+ és eközött, ami mégis meggyőzött annyira, hogy kipróbáljam ezt a terméket. A Fix+-ot szeretem, de nem igazán fixáló termék lássuk be, hiszen nem tartalmaz olyan összetevőt, ami elősegítené a smink tartósságát, mégis jól "összefogja" a sminket, eltűnteti a porosságot, hidratál és ragyogó hatást ad a bőrnek.

INCI
Aqua, Propylene GlycolPVP, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol

Az essence verzió sokkal minimálabb Inci-vel rendelkezik, azonban tartalmaz egy olyan összetevőt (PVP vagyis Polyvinylpyrrolidone), ami képes egy filmréteget képezni a bőrön, ezzel növelni a sminkünk tartósságát. 


Hatásra is teljesen más, mint a Fix+, hiszen ez nem fényessé, nem ragyogóvá teszi a bőrt, hanem inkább mattá. Kifejezetten akkor, ha púdereztünk is előtte. Nem tudom, hogy a 40 fokban mennyire tartja meg ezt a funkcióját, de jelenleg működik. Itt ne a "szuper száraz" mattra gondoljatok, aki emiatt venné, az ne tegye. 


Ez is "összefogja" a sminket és egységesebb lesz vele a végeredmény, minimálisan tartósabbá is teszi a make up-ot.

Összességében szerintem ez a termék elég jól sikerült és árához képes nagyon rendben van. Aki szeretne kísérletezni fixáló spray-vel, annak ajánlom, viszont kerüljétek a legtöbb márka által forgalmazott nagy mennyiségű alkoholt tartalmazó darabokat!


Ti próbáltatok már fixáló termékeket? Beváltak?

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése