2015. augusztus 14., péntek

Dove Pure dezodor termékcsalád


Érezted már úgy, hogy irritált a bőröd a dezodoroktól? 

Én sajnos elég gyakran. Minden egyes nap égett, viszketett, húzódott a karom alatti terület. Nem hittem el, hogy ennek így kell lennie. Természetesen kipróbáltam néhány natúr terméket ezután, hiszen azt gondoltam, hogy a nagy "mumusnak" kikiáltott alumínium só a ludas a dologban és az okozza az irritációt. Nos, az irritáció megmaradt, de cserébe az alumínium mentes dezodoroktól még jobban izzadtam, ami igencsak kellemetlen tud lenni...
Így jutottam el a Dove Pure termékeihez. Bár az igazat megvallva elég furcsán hangzott, hogy illatmentes legyen egy dezodor, hiszen a funkciójának egy részét elveszti, vagyis hogy elfedje a szagokat. Na meg egyébként is, ki hallott már olyat, hogy pont egy dezodor legyen illatmentes? Sajnos egyéb ötletem nem támadt, mint hogy kiiktassam ezen a területen is az alkoholt és az illatanyagot. Jelentem, az irritáció megszűnt. Valószínűbb egyébként, hogy az alkohol okozta inkább ezt a kellemetlenséget, de lehet, hogy a kettő együtt segítettek egymásnak. :)

Golyós dezodor (forrás: kremmania.hu)
Stift (forrás: kremmania.hu)
Spray (forrás: kremmania.hu)
Mit mond az INCI?

Mindegyik terméknek elég minimál INCI-je van. A védelmet mindegyikben az alumínium sónak egyik leggyakrabban használt formája adja. Ezen kívül találunk bennük 1-2 hidratáló összetevőt, szilikont illetve tartósítószert. Illat és alkohol nincsen benne, különlegességét pont emiatt éri el.

Megtaláltam a tökéletes dezodort?

Sajnos ez kicsit erős kijelentés lenne. Bár a Pure termékcsalád minden tagját végigpróbáltam és hatásukban, kb. egyformának mutatkoztak, sajnos a 30-40 fokos hőségben nem védenek annyira, mint amennyire szeretném. Én szeretek viszont egész évben dezodort használni, valahogy így érzem komfortosan magam. Nagyon értékelem a márka törekvését, hogy egyáltalán felmerült bennük ilyen terméket csinálni. A legnagyobb melegben másért nyúlok, de az év többi szakaszában azt hiszem maradok ennél a családnál. 

Ti milyen dezodort használtok? Megtaláltátok már a tökéletest?

1 megjegyzés :

Nekem legjobban a gyógyszertári alumíniumsó-oldat vált be, csak ugye alkohol... :D engem szerencsére nem irritál kellemetlenül, és ha netán láthatatlanul károsítaná a bőrt, inkább választom azt, mint a mértéktelen izzadást. Igazi kis csodaszer, a töltőanyagos stiftek és gélek elbújhatnak mellette.

Megjegyzés küldése