2015. július 26., vasárnap

Neogence Hialuronsavas hidratáló és C-vitaminos bőrvilágosító fátyolmaszk


A Neogence egy taiwani márka, amit eddig csak külföldről lehetett beszerezni, de mostantól Magyarországon kaphatóak. A márka által közkedvelt összetevők a hialuronsav és a bőrvilágosító összetevők úgy mint pl. C-vitamin, Niacinamide (B3-vitamin). Általában alkoholmentesek, néhány kivétellel, illatos és illatmentes termékeket ugyanúgy megtalálhatunk a a kínálatukban.

A Távol-Keleti kultúrában nagy hagyománya van a fátyolmaszkoknak, léteznek olyan üzletek is ahol kizárólag "sheet" maszkokat lehet kapni. Európában azonban nem nagyon találkozhatunk velük, de szerintem ami késik nem múlik, gondoljunk csak a BB és CC krémekre, mostanában pedig a Cushionokra.


Hyaluronic Acid Hydrating Mask
szepsegcenter.hu, 1690 FtINCI elemzés

Az INCI eléggé minimál, ami nem feltétlenül baj. Illat és alkohol mentes. Tartósítószerből a biztonságos Phenoxyethanolt találjuk benne.

A hialuronsav kétféle formáját tartalmazza, Sodium Hyaluronate (só formája) és Hyaluronic acid (sav formája), előbbi már az INCI elején. A hialuronsav tulajdonképpen óriás cukormolekula, ami nagy mennyiségű vizet képes megkötni a bőrben, ezáltal képes hidratálni bőrt. Különlegességét az adja, hogy nem zsírban, hanem vízben oldódik, ennek ellenére képes a bőr mélyebb rétegeibe is behatolni. Ránctalanító hatása kicsit csalós, mert az erős hidratáló hatása révén simítja ki a vízhiányból származó apró ráncokat. (Tehát nem úgy ránctalanít, mint a retinol.)
A hidratáló hatást még a Butylene Glycol és a Glycerin vízmegkötők támogatják meg szintén az INCI elején.

Amit érdemes még megemlíteni a listában az az Allantoin, vagyis fekete nadálytő kivonat, aminek erős gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatása van.
Laminaria Japonica Extract, amiről kevés infót találni a neten, de egy algaféle, és az algáknak általában lehet antioxidáns hatása.

Teszt

Tetszetős csomagolás, két műanyag papírszerű anyag között találjuk meg a fátyolmaszkot. Maga a maszk zselés-géles, átlátszó folyadékba van itatva. Aki még esetleg nem használt semmi hasonlót, annak írom, hogy nagyon szépen rátapad az arcra, nem fog elcsúszkálni, akár mászkálni is lehet vele nyugodtan. Kellemes, hűsítő érzést nyújt feltéve, én ezekkel a fürdőkádban szoktam relaxálni, :) Miután letelt a 20 perc a maradék folyadékot belemasszíroztam az arcomba, és érdekes módon mindet beitta. Azért is érdekes, mert már használtam másik márkától fátyolmaszkot, amivel ezt nem tudtam megtenni, és végül le kellett törölnöm a maradékot...
Hidratáltabb, kicsit kisimultabb lett az arcom tőle, de összességében hatalmas változást nem vettem észre. Ez egyrészt azért van, mert egyszer használtam, instant hatást meg az égvilágon semmitől nem várhatunk (esetleg plasztikai műtéttől). Másrészt pedig egy teljes körű profi rutint nehéz überelni bármivel és ez nem a termék hibája.


C+ Multi Whitening Maszk
szepsegcenter.hu, 1690 FtINCI elemzés

Illat és alkohol mentes. Folthalványító hatásban két összetevőre támaszkodik a termék. Az egyik ilyen a Niacinamide vagyis B3-vitamin, amit már az INCI elején felfedezhetünk. Folthalványító hatása mellett számos hasznos hatása van a bőrre. Hatásos pattanásokkal küzdőknek, segíti a bőr rugalmasság tételét, sejtkommunikáló összetevő, vagyis jobb működésre serkenti őket.
A másik a C-vitamin egyik ritkábban, leginkább távol-keleti termékekben használt formája, a 3-O-Ethyl-Ascorbic Acid. Elvileg ennek is ugyanolyan tulajdonságai vannak, mint az Ascorbic Acid-nak, de stabilabb. A C-vitamin antioxidáns tulajdonsága mellett erős folthalványító hatásáról ismert. Egyébként arra azért kíváncsi lennék hány % C-vitamint tartalmaz, de ezt nem tüntette fel sajnos  a gyártó. Ebben a maszkban is megtaláljuk Allantoint, és a Hialuron sav só formáját is.

Az INCI vége felé még feltűnik a gránátalma kivonat, Punica Granatum Flower Extract, aminek van némi antioxidáns tulajdonsága és elvileg segít megelőzi a bőröregedést. Szintén az INCI végén találunk kamilla kivonatot, Chamomilla Recutita Flower Extract, aminek leginkább gyulladáscsökkentő hatását ismerjük. Az utolsó összetevő a listában az Ellagsav, Ellagic Acid. Antioxidáns tulajdonságú összetevő, ami megtalálható a gránátalmában és egyéb bogyós gyümölcsökben. Segít csökkenteni a nap által okozott károkat, leginkább a foltosodást.

Teszt

Az INCI az előzőhöz képest nem annyira minimál, többféle hasznos összetevőt kapunk. A maszk kialakítása teljesen megegyezik az előbbinél leírtakkal. Az állaga szintén folyékony, kissé zselé szerű. Hatását tekintve ennél a verziónál több hatást kaptam, egészségesebbnek és kisimultabbnak tűnt a bőröm a használata után. Bár az elején kicsit csipkedett, ez elmúlt kis idő elteltével. Valószínűleg a C-vitamin okozta, bár én ilyet 21,5%-s szérumnál sem éreztem.

Összességében

Kellemes volt a használatuk, jól esett a nap végén velük relaxálni, de túl sok pluszt nem kaptam, a fentebb említett okok miatt. Nagyon pozitív benyomást keltenek az INCI-k, azonban egy maszk semmiképpen sem helyettesíti a jól kialakított bőrápolási rutint. C-vitaminos szérumot én minden nap használok és minden nap megfelelően hidratálok is.

Ha egy kis pluszt szeretnénk vinni a már jól kialakított rutinunkba, vagy ha valami újat szeretnénk kipróbálni, akkor érdemes beruházni egy ilyen maszkba. Egyébként mindenki döntse el maga, hogy mennyit érdemes invesztálni egy egyszer használatos maszkba a pénztárcájának megfelelően.


Próbáltatok már fátyolmaszkot?
Milyen tapasztalataitok voltak? :)

A termékeket tesztelésre kaptam, de ez a véleményemet semmilyen módon nem befolyásolja.

2 megjegyzés :

Tuti nagyon kevés C-vitamin van benne, lévén, a phenoxyethanol (tartósítószer) után jön, amiből max. 1% engedélyezett. Hát, folthalványítást én erre biztos nem bíznék. Sokkal jobban megéri venni egy C-szérumot akkor már, és nem hiszem, hogy ezért csípett, bár nehéz megmondani, mi irritálhatott.

Igazából ha sok C-vitamin lenne benne, akkor sem bíznék maszkra folthalványítást. :) Ahhoz, hogy halvánítson minden nap kéne használni, de egy maszkot nem szokás ugyailyen gyakran...

Megjegyzés küldése