2015. július 13., hétfő

Avon Care Intensive Relief testápoló és krém


Nemrégiben az Avon háza táján megjelent egy olyan termékcsalád, amire felkaptam a fejemet és egyből megrendeltem a teljes családot. Az intensive relief (intenzív bőrnyugtató) termékcsalád mindegyik tagja illat és alkohol mentes, ezért ehhez méltóan szerepelhet a blogomban. 
Maga a termékcsalád egyébként öt tagból áll (ezeken kívül ajakbalzsam, balzsam és kézkrém), de az ebben a cikkben elemzett két krémet szerettem meg a legjobban.

Ha olvassa olyan, aki az Avonnál illetékes, akkor legyen kedves továbbítani a termékfejlesztőknek azt a kívánságomat, hogy legyen ebben a családban tusfürdő/habfürdő is! :)

Avon Care intenzív bőrnyugtató testápoló 
400 ml, kb. 1200 Ft


A leírás szerint úgynevezett "moisture lock komplex"-et tartalmaz. Ha megnézzük az összetevőket, akkor bármennyire is marketing "szagúnak" tűnik ez a kifejezés, megállja a helyét. 

Milyen összetevőkre épül?
  • Glycerin, amely kiváló vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik. Képes a bőr alsó rétegeiből kivonni a vizet, ezzel fokozva a felső réteg hidratáltságát. Azonban a túl magas százalékban használt glycerin kiszárathatja a bőrt, mivel a felsőbb rétegekből könnyebben elpárolog a víz. De ha kombinálják emollient összetevőkkel, akkor ezzel a probléma kiküszöbölhető. (Ami ebben az INCI-ben meg is történik.)
  • Ásványi olaj és Petrolatum a két rokon összetevő.  Rossz hírük ellenére teljesen biztonságosak, ugyanis ezek kozmetikai minőségűek és semmi közük már a gázolajhoz. Gyakran használják őket a kozmetikumokban, mivel ezek az összetevők occlusive (elzáró) hatásuk révén hidratáló hatásúak. Ezenkívül segítenek regenerálni a sérült bőrt, képesek a vörösséget lehúzni és általánosságban gyógyítani a bőrt. A kozmetikai minőségű ásványi olajat az egyik legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló (nem allergizáló) hidratáló összetevőként tartják számon, ami tulajdonképpen egy természetes összetevő, hiszen a feldolgozás előtt a föld mélyéről nyerik ki. Száraz bőrre tehát kiváló összetevők.
  • Rizskorpa olaj, ami egy illatmentes olaj, hidratáló hatású. Elviekben antioxidáns és nyugtató hatásáról is ismert, azonban Paula Begoun szerint utóbbiakat nem bizonyította még semmilyen kutatás.
  • Colloidal Oatmeal vagyis zabkása, ami gyulladáscsökkentőként ismert összetevő, de antioxidáns hatása is van.
  • Többféle emollient összetevő (az említetteken kívül 3), ami a glycerinnél említett negatív hatást kompenzálhatja
További összetevők, amikből kevés van a termékben:
  • Soybean Sterols, hasznos alkohol féle, melynek bőrpuhító hatása van, alkalmas a száraz bőr regenerálására 
  • Urea, vízmegkötő tulajdonságú összetevő
  • Szójabab olaj, illatmentes növényi olaj, aminek emollient (gazdag zsírsavakban) és antioxidáns tulajdonsága is van 
  • Ötféle aminosav, amik alapvetően vízmegkötő összetevők, de lehet sebgyógyító és antioxidáns tulajdonságuk is
  • Jojoba olaj, illatmentes növényi olaj, aminek a szerkezete nagyon hasonló az emberi bőrhöz. Hidratáló és emollient összetevő

Teljesen egyszerű "sima fehér" krém, különösebb illata nincsen az összetevőknek. Nagyon jól hidratál, különösebb nyugtató hatását nem fedeztem fel, (igaz szerencsére nem is nagyon volt mit megnyugtatnia) ettől függetlenül nagyon megszerettem. Örülök ennek a testápolónak, mert végre a babakrémeken kívül is találunk ár-érték arányban jó terméket.

Avon intenzív bőrnyugattó SOS krém
200 ml kb. 1200 Ft


Milyen összetevőkre épül?

Fő összetevői tulajdonképpen megegyeznek a testápolónak és a krémnek, tehát a fentebb leírtak érvényesek erre a krémre is.

Ebben a verzióban ugyan van minimális E vitamin, de egyrészt nagyon kevés van benne, másrészt a tégelyes kiszerelés miatt úgyis sérül az antioxidáns tulajdonsága, tehát elhanyagolható összetevő a többi mellett.

A különbség mégis az a két termék között, hogy ez jóval sűrűbb, (már-már testvaj szerű) mint az előző és nem ajánlja a gyártó teljes testre. Azonban én mindenhova szoktam használni (kivéve arc, bár száraz bőrűek szerint nyugodtan kipróbálhatják oda is) és kicsit jobban is hidratál, mint a tubusos testápolója. Igazából a kedvem dönti el, hogy melyiket használom éppen, ez esetleg jobb lehet a szárazabb területekre. Természetesen ár-érték arányban rosszabb, mint a másik, mivel ez csak fele akkora kiszerelés, én mégis ajánlom ezt a verziót is.

Összegzés

Nagyon megszerettem mindkét terméket és szívesen használom plusz ár-érték arányban is megfelelőnek érzem. Azonban az intenzív bőrnyugtató hatást kicsit erősnek érzem. Összetevők szempontjából szépen felépített termékek és a száraz bőr alap hidratálását is remekül végzik, azonban a gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású összetevőkből sajnos túl kevés van a termékben ahhoz, hogy az intenzív nyugtató hatást kifejthessék a termékek. 

Próbáltátok már valamelyik terméket? Milyennek találtátok?

Ne feledjétek, minden teszt szubjektív, változó kinek mi válik be. Ettől függetlenül tesztjeimet a legjobb tudásom szerint végzem és ez alapján írok Nektek róla. Nem szponzorált cikk.
Összetevő források: kremmania.hu és paulaschoice.com

2 megjegyzés :

A body lotion az abszolút favorit most nálam!
A tégelyes krém nekem már túl nehéz, azt nem szerettem meg, de az elsőt ajánlgatom mindenkine :)
Gyorsan beszívódik, nagyon jól hidratál, nem túl nehéz a bőrömnek még nyáron sem, az érzékeny bőrömre pedig tökéletes.
Remélem sokáig kapható lesz még az Avonnál ez a termékcsalád!

Nekem hangulattól függ melyiket szeretem éppen jobban. :)
Neked nem hiányzik egy tusfürdő a családból? Én nagyon szeretném ha lenne...

Megjegyzés küldése