2012. április 6., péntek

BRTC Jasmine Water BB krém

Elöljáróban annyit a BB krémekről, hogy ez már a harmadik, amit próbálok. Időközben fel-fel bukkannak cikkek, amiben a BB krém jótékony hatásait firtatják, és el-el bizonytalanodok én is, hogy most akkor kell-e ez nekem vagy sem. Nekem az arcápoló rutinomat NEM helyettesíti, tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy alapozó helyett használom őket. Egy-egy ilyen elbizonytalanodás után azért mindig rájövök mennyire szeretem őket, mert a bizonytalan fázisokban előveszem az alapozóimat és annyira mások, és mindig rájövök mennyire szeretem a BB krémeket. Nem azért mert csodakrémek, hanem a kezelhetőségük, az állaguk és a finish-ük miatt...
Több posztomban is írtam már róla, hogy megelégeltem a lapos, matt, fénytelen bőrt, ezért úgy döntöttem, hogy olyan termékeket választok, amik pont az ellenkezőjét érik el, tehát fényes, egészséges bőrt. Mindenképpen BRTC BB-t akartam kipróbálni, és vacilláltam is rajta jó darabig melyik legyen. A Blemish Recovert nem éreztem indokoltnak az én bőrömre már, a Gold Caviar lehet, hogy sötét lett volna a télen teljesen kifakult bőrszínemhez, így maradt a Jasmine Water. Persze ezen is filóztam egy ideig, mert hivatalosan száraz, érzékeny bőrre ajánlják és nekem ez a bőrtípusom. Megnéztem a Krémválasztó táblázatot és ennek a krémnek a legmagasabb a vízpótlása, nekem pedig vízhiányos bőröm van, főleg télen. Eldöntöttem, hogy ez az ami kell nekem. Ez az egyik legvilágosabb BB, de tudtam, hogy ez nem jelenthet problémát nálam :), a fedésétől kicsit tartottam, mert ez a legkevésbé fedő BB, de majd erről is mindjárt részletesen írok.

Csomagolás: Utazóbarát, tubusos, bármilyen neszeszerben elfér. Igényes kialakítás, lila alapon fényes ezüst betűk, nekem tetszik. Ha letekerjük a kupakot, akkor egy csőrös véget láthatunk, könnyű adagolást tesz lehetővé, ez is teljesen rendben van.


Termék: 30-s fényvédő faktort tartalmaz, ami nagyon szuper, érzékeny bőrre is ajánlott, igaz is, egyszer sem ütött ki, nem lettek tőle pattanásaim. Az állaga valahol a Hot Pink és a Signature között van, közepesen sűrű, könnyen eldolgozható, én kézzel szoktam felvinni mindenhova egy rétegben szétkenve, majd a problémásabb területeken ütögető mozdulatokkal építgetem.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem soha nem elég egy kis borsónyi, amit mindenhol írnak, olyan kevés mennyiségtől olyan, mintha fel sem vittem volna semmit, és ez lehet bármilyen BB.
Illatanyagot külön nem tartalmaz, kivéve a Jázmin illatát, amit az összetevőnek köszönheti. Én egyébként is imádom a Jázmint, teában, parfümben és mindenhogyan, úgyhogy nekem ez egy kis plusz. Aki nem szereti kifejezetten ezt az illatot, annak egy picit zavaró lehet, de hamar elillan a felvitel után.
35 g terméket kapunk, kb. 7200 Ft-ért.
Szín: tényleg nagyon világos, de nekem nem üt el a bőrömtől, szépen igazodik, viszont sötétebb bőrűeknek ez semmiképpen nem lesz jó, csak egy színben létezik sajnos és annyit nem igazodik, hogy nekik jó lehessen. Inkább pinkes tónusú a szín, nem sárga, ezért is tetszik nekem annyira.
Fedés: A Krémválasztó táblázat szerint ennek a krémnek 2-es a fedése az 5-ös skálán. Ezzel azonban vitatkoznék. A Signature tényleg egy picit jobban fed, ami 4-es kategóriába van sorolva, de azért ennyivel jobban nem. Összességében attól függ mihez viszonyítjuk, mert a Jasmine Water a 2-es fedésével is jóval több, mint egy színezett hidratáló, és ebben a tekintetben felér egy alapozóval. Összességében a pattanásokat nem fedi el maradéktalanul, úgy ahogy a többi sem, igaz a Perfect Covert még nem próbáltam.
Tartósság: meg vagyok elégedve, púderrel fixálva bírja a napot, nem is nagyon púdereztem újra napközben, nyilván ez a púder minőségétől is függ. Nyári melegben nem próbáltam, viszont szerintem sok is lenne ez a textúra, így addigra váltani fogok, de a hidegebb időszakban imádta a bőröm.
Oxidálódva, frissen felkenve
Előtte
Utána
Dodo púderrel fixálva
Összességében ez krém nagyon jól hidratálja a bőrt, és egészséges kinézetű lesz tőle, mert nem matt a végeredmény, ami a képeken lehet annyira nem is látszik. Oxidáció után azért annyira nem marad fényes, úgyhogy én púderrel kombinált bőrre is nyugodt szívvel ajánlom, főleg azoknak, akiknek szoktak lenni különösen száraz részek az arcukon.
Utolsó szösszenetként annyit, hogy én már össze se tudom hasonlítani a Skin79-el ezt a BB-t, mert annyira más a BRTC és a Missha. Abszolút felsőbb kategóriás termékeknek tartom őket, a Skin79 márka számomra  egy szép emlék marad, ezt a két márkát viszont még sokáig szeretném használni.

Megrendelni innen tudod:
http://bbkrem.hu/gyartok/brtc-bb-krem/brtc-jasmine-water-bb-cream.html

Nektek mi a véleményetek, próbáltátok már?

1 megjegyzés :

Nagyon, nagyon gondolkozom rajta. De ez segített :)

Megjegyzés küldése