2011. október 8., szombat

Max Factor Colour Elixir termékcsalád

Ezeket a termékeket réges-régen kiküldte a Primőr Kozmetikai Kft. tesztelésre a bloggerek között. Örülök az ilyen kis csomagocskáknak mindig, imádok újdonságokat kipróbálni. Egy bajom van csak az ilyen kollektív dolgokkal, hogy két hétig másról sem lehet olvasni a blogokban, egy tucat dolog lesz és az olvasókat megértem, ha már elegük van, hogy csak erről tudnak olvasni, még akkor is, ha különböző véleményeket láthatunk. Egy szó, mint száz én vártam elég sokat, hogy kiposztoljam a véleményemet.

A termékcsalád, ahogy azt már valószínű mindannyian jól tudjátok egy alapozót, egy rúzst és egy ajakkontúr ceruzát tartalmaz. Először a rúzst és az ajakceruzát veszem górcső alá. Lássuk mit ígérnek:
"Megérkezett a Max Factor forradalmian új ajakrúzsa, mely hidratálja és táplálja az ajkakat csodálatos színt kölcsönözve azoknak. Eredmény: ragyogó színek és gyönyörűen hidratált ajkak. A titok a 60%-os Elixir tartalmában rejlik, melyben olyan aktív összetevők vannak, mint shea,- avocado,- és aloevaj, valamint antioxidáns hatású fehér teakivonat. Az Elixir formula hidratálja az ajkakat, melyek akár egy hét alatt puhábbak lesznek, így a magas pigment tartalmú ajakrúzs még intezívebb színnel burkolja be őket, tökéletesen ragyogó ajkakat varázsolva."
"Az ajakrúzs tökéletes kiegészítője az új Colour Elixir ajakkontúr ceruza, mely gazdag pigment- és hidratáló – összetevőinek köszönhetően ápolja és kiemeli az ajkakat. Minden színcsaládhoz 2 féle árnyalatú ceruza tartozik, mely amellett, hogy tökéletes kiegészítője az ajakrúzsnak, segít eltüntetni az ajak körüli apró ráncokat, így a nők gyönyörűnek érezhetik magukat."


Először jöjjön szokás szerint a csomagolás. A rúzs csomagolása matt arany külsőt kapott, ami a közhiedelemmel ellentétben gyűjti az ujjlenyomatokat, bár én annyira az ilyenekkel nem szoktam nagyon foglalkozni. Különösen tetszik, hogy az alján megjelenik a rúzs színe, mikor még ki sem nyitottuk. Bár én nem vagyok oda az arany csomagolásokért, ez egyéni ízlés kérdése, ettől függetlenül a csomagolás "egyben" van, nem kotyog, nem akar leesni a kupak, funkcióját tökéletesen betölti, bár a sokak által emlegetett luxus érzés nálam elmaradt. Az én árnyalatom a Stardust Pink, egy nagyon szép babarózsaszín árnyalat. Az állagát nézve finom, krémes, jól csúszik. Az illat hagyományos rúzs illat, semmi extra. A hidratáló összetevőit nem vitatom, bár szerintem manapság igenis alapkövetelmény egy rúzstól, hogy ne szárítsa ki az ajkunkat. Ettől függetlenül szoktam ajakápolót használni mellette, ezt senki sem fogja megúszni, főleg nem télen. Összességében  egy jó  terméknek tartom, viszont az árával nem vagyok kibékülve, ami 2899 Ft, ez drogériás berkekben igencsak húzósnak számít Magyarországon. A legutóbbi tapasztalatból kiindulva, amikor a dm-ben sminkeltem, nem hiszem, hogy egy átlagos magyar nő ennyit költene egy rúzsra, amikor ugyanezt a minőséget megkaphatja olcsóbb kategóriában is.

Az ajakceruza. A tökéletes kiegészítővel egyetértek, mait kaptam a rúzshoz ceruzát a Pink Petal árnyalat, ami jól illik a rúzshoz. Sokkal tartósabbá teszi a rúzst, viszont ennek az ápoló összetevőit nem érzékeltem, mert szárította a számat. A csomagolása ennek is tetszetős, de egyébként egy normál ceruza kiszerelés. Ha a rúzsnál soknak tartottam az árat, akkor itt pláne meg fogom említeni, hogy a 2199 Ft-os ár igazán horror érte az én véleményem szerint.
Következzen most az alapozó. Először amit ígér:
"Az új Max Factor Ageless Elixir 2in1 alapozó és szérum egy olyan termék, amely képes megoldani a nők bőröregedéssel kapcsolatos problémáit, hiszen varázslatos hatását két fő területen fejti ki: egyrészt az olajmentes, folyékony alapozó tökéletesen fedi el a bőrön lévő hibákat, ráncokat illetve az öregedés jeleit; másrészt összetevőinek köszönhetően ápolja a bőrt és védelmet nyújt a nap káros sugaraival szemben."
A csomagolás. Hatalmas piros pont, amiért le van fóliázva gyárilag, így nem kell attól tartani, hogy használták. Műanyag pumpás flakon, utazáshoz príma, mert könnyű, a másik, hogy ahogy használjuk,egyre feljebb emelkedik benne a pumpa, így pontosan tudni fogjuk mikor fog kifogyni, én nagyon szeretem az ilyen megoldásokat. 

Nem fogom most előtte-utána képekkel hitelesíteni, ugyanis sokkal sötétebb árnyalatot kaptam, mint a bőröm. Nyáron még próbálkoztam vele, nem volt olyan feltűnő, hogy sötétebb egy picivel, de most már sajnos nagyon elüt. Egy sminket viszont már láthattatok vele, mégpedig ezt:

Nagyon szépen kivehető a fedése erről a képről. Szerintem elég erős fedése van, korrektorozni nem nagyon kell utána. Viszont nyárra nekem elég "soknak" bizonyult a zsíros-kombinált bőrömre, mert nagyon gazdag összetevői vannak, tehát a benne található szérumot abszolút éreztem, még a lemosás után is, nagyon szépen hidratált. Télen már valószínű, hogy elbírná a bőröm, viszont az árnyalat miatt nem fogom tudni használni, mert a minimális nyári színem már rég kikopott. :) A finish-e egyáltalán nem matt, inkább fényes, de egy szárazabb bőrön szerintem nagyon jól mutat, nálam sem volt azért nagy baj, viszont púderezni jobban kellett, mint a többi alapozómat. Az öregedés megelőző, ránceltűntető hatásairól sajnos nem tudok beszámolni, de összességében szerintem ez az alapozó elég jól sikerült, mint általában a Max Factor alapozók, és bár ennek sem baráti az ára a drogériás alapozó között, 4499 Ft, én azt mondom, hogy erre megéri költeni, mert tényleg egy remek textúrájú alapozóról van szó, amit könnyű eloszlatni és felvinni és nagyon jól fed.

Próbáltatok esetleg valamit ebből a termékcsaládból? Beváltak?


A termékeket a Primőr Kft.-től kaptam tesztelésre, de ez nem befolyásolja a véleményemet sem negatív sem pozitív irányban a termék minőségét illetően.

3 megjegyzés :

Szerintem a rúzs nagyon jó, azt hiszem, hogy ebbe fektetem az 50%os Glamour kuponom, így nem olyan horror az ára.

Ne izguljatok. Okt 10-től 2449 Ft-ért lesz kapható a Rossmannban . Én is kinéztem magamnak egy Nude árnyalatot :)

Még nem, de lassan én is ráfanyalodom! :)

Megjegyzés küldése