2011. március 12., szombat

Update Mac Pro Longwear alapozó

    Több, mint egy hónapja használom ezt az alapozót, és sajnos nincsenek már olyan jó benyomásaim, mint az első pár használat után... Eléggé kiszárította az amúgy zsíros bőrömet, tehát hosszútávú használat mellett nem vált be. Bár ezeken a képeken jónak tűnik a színválasztás és az üzletben amikor feltették kipróbálásra az arcomra, akkor is jónak tűnt, de nem az. Lehetséges, hogy időközben nagyon kifakult a bőröm, de sötétnek bizonyult az NW20, de ebből nem is létezik egyébként világosabb árnyalat, ami az NW színskálát illeti. Most már sokadszorra veszem észre, hogy bármelyik drogériában, parfümériában mindig sötétebb alapozóra akarnak rábeszélni, mint ami kellene. Legutóbb is ez történt, hiába van belőle világosabb árnyalat is, először kettővel sötétebbre akartak rábeszélni és nem tudom mire vélni a dolgot. Ennyire nem értenek hozzá, vagy más oka van, fogalmam sincsen, ha Ti is tapasztaltatok hasonlót, kérlek osszátok meg velem, nagyon kíváncsi vagyok!
    Visszatérve erre az alapozóra. Először nem is vettem észre ezeket a tényeket, vagy lehet nem akartam észrevenni, de más alapozót használok  most és szebb a bőröm. Nem tudom mi történhetett, sosem gondoltam volna, hogy egy Mac termékre ezt fogom írni, de így gondoltam fairnek a dolgot, ha megosztom Veletek ezt a tapasztalatomat is. Nem szeretném, ha valaki miattam venne magának rossz alapozót. Úgyhogy azt hiszem egy darabig hanyagolni fogom a Mac-et legalábbis alapozók terén biztosan... Ezt a véleményt bemásoltam a teszt végére is, hogy aki csak azt olvassa, ő is tisztában legyen a fejleményekről. Ezúton is elnézést szeretnék kérni a Mac imádóktól, de velem ez történt sajnos... és szeretek őszinte lenni, hatalmas meglepetés ez nekem is...
   Jártatok már így egy termékkel, bármivel igazából, amibe azonnal szerelmesek lettetek, nagyon szerettétek, aztán rá kellett jönnötök, hogy mégsem nyújtja azt, amit vártatok tőle? Nagyon kíváncsi vagyok...

16 megjegyzés :

Rendszeresen sötétebb árnyalatot ajánlanak nekem is. Múltkor pl. két szín közt vaciláltam, rábeszéltek a sötétebbre, de nem lett jó, úgyhogy visszamentem és megvettem a világosabbat. Üröm az örömben, hogy ez sem oldotta meg a problémát, mert az meg túl világos volt, így most kevernem kell a kettőt. :) Visszatérve, szerintem a neonfény miatt ajánlják a sötétebbet. Muszáj olyan helyre menni alapozóügyben, ahol természetes fény is elérhető az üzletben, mert becsapós ez a világítás, és az eladók ebbe a hibába esnek. Szerintem.

Igen, valószínűleg így van. Egyszerűen nem tudom elképzelni, róluk, hogy csak azért akarnának rábeszélni vmire, mert el akarják adni... máshol igen, a Macben nem :) De a Mac-en kívül meg felrakatni egy alapozót... lehet, hogy megcsinálnák bármelyik parfümériában is akár, de azok a teszterek...kiráz a hideg, hogy abból sminkeljenek ki, amibe már ezren belenyúlkáltak... Ha két árnyalat között vagy, az pedig a legrosszabb, mert kettőt kell venni. Nehéz dolgok ezek... :)

Nekem az Essence alapozók nem jöttek be egyáltalán,borzalmas mindegyik...
Meg a Rimmel stay matte,amire nem értem,hogy miért mondják sokan,hogy jó. Kipróbáltam a hab és a folyékony változatot is,mindkettő darabos,foltos végeredményt hoz,nem is fed,nem is tartós,bláh..
Marad a Vichy aerateint meg az Astor Mattitude..

Miért kérsz ennyiszer bocsánatot?:) Az, hogy neked nem jött be, nem jelenti azt, hogy a termék abszolút rossz, egyszerűen a te bőrödnek pont nem jó, ebben nem hibás sem a cég, se a sminkes, mert nem egyértelműen volt rossz, nem száraz bőrre kaptál valamit, ami szárít, és ehhez hasonlók, valószínűbb, hogy valamilyen összetevőt nem bírsz.

Parfümériákban amúgy egyszerűen kérj mintát, egy aranyos lány pont írt, hogy kért mintákat a tanácsomra, jelenleg épp háromféle Chanel alapozót próbálgat, melyik tetszik neki legjobban, nyilván azt fogja választani, és nem vesz meg három high end alapozót összesen egy vagyonért. :)

sajnálom, hogy mégsem vállt be ez a Mac, én is ilyesmit olvastam róla hogy bár egy-egy alkalomra /fotózásra szuper,mindennapi használattal nem tesz jót a bőrnek. nézd a pozitív oldalát van egy jó alapozód alkalmakra :) ami meg a színeket illeti én mindig azzal vagyok a legnagyobb bajban. régebben hajlamos voltam sokkal sötétebb alapozót venni szerencsére ma már tudom, hogy kb milyen árnyalat kell(Mac NC15 körül). írtam múltkor hogy Revlon Colorstay-t szeretnék, meg is néztem és persze pont nem volt belőle a két legvilágosabb, legalábbis kombinált bőrre. elég idegesítő dolog. de jövőhéten megint megnézem hátha lesz.

Andi, igazad van, ez csupán azért van, mert egyszerűen nem tudom elképzelni miért nem válnak sokszor be olyan dolgok, amiket mások istenítenek. :) És én úgy vagyok vele, hogy nem szeretek semmi sem fikázni, akkor egyszerűen nem írok róla, ha nem tetszik és kész.
Amúgy elég érdekes a dolog, mert pont a héten voltam két parfümériában és pont Chanel alapozó mintát akartam kérni, mert ennyi pénzt nem vagyok hajlandó anélkül otthagyni, hogy előtte ne próbáljam ki mit tud és mindkét helyen ugyanazt mondták, hogy nem kapnak soha a Chaneltől alapozómintát, így nem is tudnak adni...

Henriett, igazad van, van egy jó alapozóm alkalmakra. :) Igen, az nagyon bosszantó, ha pont abban az árnyalatban nincsen. De most már csak lesz a Tiédben is. :)

Hülyeség, hazaviszik maguknak (persze ez azon nem változtat, hogy kapni nem kaptál, de próbáld meg máshol). :)

Amikor voltál alapozót választani, mondtad, hogy mindennapos használatra szeretnél?
A Pro Longwear nagyon jó alapozó egyébként, éppen azért olyan tartós, mert teljesen a bőrödre tapad, de ennek az árnyoldala, hogy szárít. Mindennap használni tilos fellazítás nélkül (ezt sajnos nem mindig mondják, mondjuk el). Ha javasolhatom, és szeretnéd még használni, egy-két fújás fix+-szal, vagy kevés hidratálóval fel tudod majd higítani azt a mennyiséget, amit fel szeretnél vinni.
Ami a sötétedést illeti... Nem lehetséges esetleg, hogy napfény/meleg érte?
Ha sötétnek találod amúgy az NW20-at, própáld meg az NC15-öt, lehet túl sárgásnak fog tűnni, de amennyiben hajlamos a bőröd pirosodásra (kipirulásra), akkor szépen fogja kompenzálni. Remélem valamennyit segítettem.

BabyDoll, Te Mac üzletben dolgozol? :) Nem mondtam, hogy minden nap szeretném használni, megmondom őszintén, hogy eszembe sem jutott, hogy lehet árnyoldala annak, ha egy ilyen minőségű alapozót minden nap használok. Tudom, hogy nem ugyanaz felhigítani, mint utólag fixálni, de általában fix+al szoktam használni a végén lefújva az egész arcomat. Biztosan nem volt meleg helyen, fiókos tárolóban tárolom, ami sem napfény sem radiátor közelében nincsen. Egyébként hogy-hogy csak NC-ből létezik világosabb árnyalat? Köszi a segítséget egyébként! :)

Már nem, MAC standnál voltam egy ideig, de nem itthon.
Elvileg azért nem hoztak ki NW15-öt, mert így tökéletesen lefedik a lakosság igényeit. Ami egy hülyeség, már bocsánat. Volt pár problémánk ebből, mert sokan Studio Fix Fluid helyett váltottak a Pro-ra, vitték ugyanazt az árnyalatot, de utána panaszkodtak, hogy elüt (sötétebb). Akinek tényleg NW15 kellett volna, problémásabb bőrre, annak ajánlottam a Longwear korrektorát, fellazítva. Fixálót természetesen fújhatsz utána is, hogy rögzítsd az eredményt, de legjobb ha az alapozóval mixeled a kézfejeden. És ne felejts hidratálni, ajánlom a Complete Comfort krémet, nagyon jól lehet rá alapozni.

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Ami szomorú, de nekik is érdekük, hogy egy újonnan kihozott alapozóból minél többet eladjanak, ezért nem fognak egyből azzal kezdeni, hogy felejtsd el házi használatra, mert eléggé szárít. Pedig az elégedett vevő fontosabb, mint a statisztikák!

Ó, én az árnyalatválasztással sose vagyok bajban. Mindig a legvilágosabb kell, csak általában az se elég világos...

Heló!
Most találtam rá a blogodra és ez volt az első dolog amit elolvastam. Fogadd határtalan egyetértésemet.
Velem még karácsony környékén esett meg hogy elmentem az L.A. Makeupba (Westend) és mivel elfogyott az alapozóm, (meg volt 25 százalékos kedvezményem) ezért gondoltam egye fene veszek egyet. Hát borzalmas hiba volt. A nő (aki ugyan kedves volt, de nem túl szakképzett érzésem szerint) lekapta az első keze ügyébe kerülő dobozkát, rányomta a kezemre majd közölte hogy ez lesz az, a legtöbb embernek ez a megfelelő. Elfogadtam a véleményét, ugyan nemtudom mostmár hogy lehettem ilyen idióta (akkor már biztos a milió kosaramba kerülő szemhéjpúder hatása alatt lehettem :DD).
Használtam egy-két napig, aztán letettem örökre. Olyan ronda sajtoschips színe van, és az állaga se túl jó. Senkinek nem ajánlom.
Mondjuk próbálgatom felhasználni, pirosítót keverek bele, vagy szemhéjpúdert hogy valami krémeset elérjek talán erre megfelel. :/
Te (vagy valaki) próbálta már?
(Kicsit hosszú komment lett úgyérzem :D)

Az alapozó az egyik legkényesebb téma sztem. Az egész arcodra felkerül és nagyon jó dolgokat tud tenni, de borzasztóan rosszakat is sajnos. Én már nagyon megválogatom, hogy kinek hiszek egy üzletben. Sajnálattal tapasztalom, hogy nagyon sok eladó egyáltalán nem ért azokhoz a termékekhez amit el kellene adnia. Egyébként pont ma néztem meg az L.A. makeup boltját, nem rosszak első ránézésre a termékeik, de nem is annyira fantasztikusak sztem...

Megjegyzés küldése