2011. február 23., szerda

KrémMánia - Az új tudásadatbázis

Drága Olvasóim!

    Egy viszonylag új oldalt szeretnék Nektek bemutatni, ez pedig a  KrémMánia. Amint láthatjátok kikerült az oldalsávomba a logó, amire ha rákattintotok, akkor egyből az oldalra navigál Titeket. Mielőtt még bármiről is írnék szeretném leszögezni, hogy nem kapok érte pénzt, amiért ezt teszem. Az ok, amiért mégis írok róla az azért van, mert egy színvonalas oldalnak találom, ami manapság elég ritkaság számba megy a magyar szépség blogok körében.


KremMania logo


    Néhány szó az oldalról. Ez egy olyan weblap, ami arra hivatott, hogy olvasói véleményekből létrejöhessen egy tudásadatbázis, főként arcápolási termékek körében, illetve egyre bővül a sminkes részlege is. Külföldi oldalból létezik már azért hasonló, de azért valljuk meg őszintén a nyelvi korlátok miatt néha kudarcot vall a kutakodásunk, amikor egy-egy termékről szeretnénk véleményt olvasni. Tehát ez azért szuper, mert ha szeretnél venni pl. egy krémet, de nem tudod, hogy az Neked megfelelő lenne-e, akkor nem kell végignézegetni az összes blogot, amit ismersz, hogy hátha írt az adott termékről az illető, egyszerűen rákattintasz erre az oldalra, ahol kidobja az olvasói véleményeket, plusz, ha egy "beauty blogger" véleményezett, akkor tovább kattintva megnézheted a bővebb leírást is a megismerni kívánt termékről. Mindezekkel elkerülhetjük, hogy számunkra felesleges/nem megfelelő dolgokat vásároljunk a drogériákban és parfümériákban. Akit pedig érdekelnek az összetevők, az is nyugodtan kattinthat erre az oldalra, mert itt azt is leírják, hogy milyen összetevőket tartalmaz egy termék, illetve, hogy az adott összetevő micsoda és mennyire ártalmas.

    Az oldalnak működik egy blog része is, ahol folyamatosan bővülő és elég alapos cikkeket olvashatunk a bőrről illetve a bőrápolásról. Hogy mitől hiteles ez az egész? Például attól, hogy bőrgyógyász szakvéleményt is olvashatunk egy-egy eljárásról.

      Ha még ez nem lett volna elég, akkor még egy ok, amiért véleményezz ezen az oldalon: Időszakos nyereményjátékok is vannak itt, amelyen úgy vehetsz részt, hogy véleményt írsz egy általad használt termékről. Ezekkel pontokat gyűjtesz, és minél több pontod gyűlik össze, annál nagyobb esélyed van a nyerésre. 


Tehát hajrá lányok és fiúk, segítsünk létrehozni egy magyar szépség tudásadatbázist is, ami mindenkinek egyformán hasznos lehet bármikor! :)


Ui.: Ahogy időm engedi, az eddig tesztelt termékek összefoglaló írása meg fog jelenni a KrémMánián, illetve a bejegyzéseim végére fel fog kerülni egy link, amin keresztül az adott termékről több véleményt tudtok olvasni, a könnyebb választás érdekében.

7 megjegyzés :

Köszi,tényleg sok minden van ezen az oldalon,én is folyamatosan írom a véleményeket.

Én már régóta csekkolom, de eddig elég kevés vélemény érkezett:/ Örülök, hogy kitetted ide, hiszen így több ember megismeri és minél többen megírjuk a véleményünk, annál jobb:)

De jó! Örülök ennek az oldalnak, nem is nyelv miatt, inkább mert kiborító amikor olyan termékeket dicsérnek ami itthon nem kapható (tudom e-bay, de én szeretem látni :D).
Köszi!

Van egy ehhez hasonló oldal, szintén magyar. Az is nagyon jó, sőt ott talán még több termék van már fent. www.velemeny.com

Csajok, azért tettem ide ki, hogy ez az oldal is bővülhessen, és itt csak szépségápolással kapcsolatos dolgok vannak! Én személy szerint nem szeretem, ha keverednek a funkciói egy oldalnak, pl. műszaki cikkekről is írnak, stb. Nyilván akkor lesz több termék, ha mi is írunk róla, és akkor lesz több vélemény, ha mi is véleményezünk!

Én tán a válaszreakciót képviselem: épp most kérdeztem meg a barátnőmet, hogy mi ez a beautyblog link a krémmánia új véleményei közt. (A krémmániát ugyanis az egyik barátnőm írja.)
Majd mondom neki, hogy írjon néhány szót a beauty-blogokról a krémmánián is, hogy mindenki könnyen rájöhessen, mik ezek a linkek. A blogot böngészve--- Elismerésem! Szépen szerkesztett, jól megírt blog sok hasznos információval. :)

Dénes nagyon köszönöm a szép szavakat, nem is gondolnád milyen jól esik! :)Igen, lehet jó ötlet lenne ott is szót ejteni a dologról, ahogy én is tettem ebben a külön posztban. :)

Megjegyzés küldése