2011. február 1., kedd

Kedvenc termékek sorozat 1. rész - MAC Paint Pot

    Itt van megint egy új sorozat, amiben a saját kedvenc termékeimet szeretném bemutatni Nektek.      Elsőként mi is lehetne más, mint a MAC-nek a paint pot-jai. Aki most hall ezekről a termékekről először, az ne ijedjen meg, nekem is volt olyan időszakom, amikor tátva maradt szájjal figyeltem azt aki ezzel kezdi a szemei sminkjét. Mára már tudom, nagyon fontos kellékről van szó, ha nem a legfontosabbról. (Aki esetleg jól ismeri a terméket nézze el nekem ezt a kis bevezetőt) Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mi az a dolog, amit feltétlenül vegyen meg, ha először ellátogat a MAC-be, akkor az egyik válaszom, bisztosan a paint pot lenne. 
    Hogy mire is való ez a termék? Helyettesíti a szemhéjalapozót, nem kifejezetten bázis, legalábbis ennek a cégnek létezik egy másik kifejezetten szemhéjalapozásra való terméke. Inkább krémes szemhéjfestéknek mondanám. Arra való, hogy egyenletes felületet és színt képezzen a szemhéjunkon, mielőtt elkezdenénk kisminkelni azt. A sok-sok különböző szín pedig arra való, hogy különböző hatásokat érjünk el, akár önmagában is, vagy a szemhéjpúderek alatt. 
   Azt kell mondjam, hogy ez az első olyan krémes szemhéjfesték, amit nem kell porral fixálnom ahhoz, hogy ne csússzon el, illetve ne üljön meg a ráncocskákban. Próbáltam már az Art deco és a NYX szemhájalapozóját is, de egyik sem vált be így, mint a paint pot. Túlzás nélkül állíthatom, hogy egy olyan termékről van szó, ami megváltoztatta a "sminkes életemet", ha szabad így fogalmazni. Egyenlőre sajnos csak két szín birtokosa vagyok, de terveim között szerepel néhány újabb darab beszerzése is. Állagát tekintve nagyon krémes, tényleg olyan mint egy nagyon sűrű krém, ha felviszitek a szemhéjatokra, akkor pedig nem marad egy olyan vizes vagy krémes érzete és hatása, hanem szépen megszárad. Nagyon kevéske kell belőle és azt nagyon jól el kell dolgozni, én már jártam úgy, hogy sokat használtam és pont az ellenkezőjét értem el és összecsúszott a rákerült festékkel együtt. Aki most hall először róla, annak csináltam pár fotót az enyéimről, illetve aki kíváncsi a színekre, annak pedig mintákat. A Painterly egy teljesen natúr bőrszín, a Bare study pedig egy selyemfényű (nem csillámos) világos bőrszínhez hasonló, kicsit arany beütéssel. Az elsőt a natúr, matt sminkekhez ajánlom inkább, a másikat alkalmas lehet az alkalmi sminkek kiegészítéséhez, illetve megkockáztatom, hogy nem csak a szemen, hanem az arcon is highlighterként. Még egy jó tanács a termék használatához és tárolásához. Mivel egy krémes termékről van szó, ezért könnyen kiszáradhat, erre nagyon figyeljünk oda. Amíg eldolgozzuk a szemünkön, addig állítsuk fejre, vagy tartsuk fejjel lefelé a tégelyt, ha pedig végeztünk, akkor gondosan csavarjuk vissza a tetejét, hogy sokáig megmaradhasson nekünk ez a kis csoda. :)
  Ódákat tudnék még zengeni erről a termékről, de szerintem most kell abbahagyni, még mielőtt elbízná magát a túl sok dicséretben. :))) 
   Egy dolgot hagytam csak ki, ami még sokakat érdekelhet, az pedig az ára. A maga 5200 Ft-os árával egyáltalán nem tartozik az olcsó kategóriájú termékek közé, viszont jön is rögtön a DE nagyon kevés kell belőle és sok is van benne, tehát szerintem abszolút megéri az árát.
Ha esetleg van Nektek is tapasztalatotok erről a termékről, akkor azt nyugodtan írjátok meg, ha pedig valamit kihagytam, akkor azt ne habozzatok megkérdezni! 
Köszi, hogy olvastok! :)

2 megjegyzés :

Nekem eddig 2 szín van meg a painterly és rubenesque, most tervezem beszerezni a constructivist-et és bare study-t.
Nagyon szeretem használni őket, bár nincs összehasonlítási alapom, mert ez előtt csak sima korrektort használtam szemhéjalapnak.

azt hiszem ha elfogyott az e.l.f. szemhéjalapom veszek egy painterly-t. Meghoztad hozzá a kedvem:)

Megjegyzés küldése